CIA. MANOLO ALCÁNTARA presenta DÉJÀ VU

Dimecres, 25 d’agost

 22:00

Circ

60′

L’Espectacle

Déjà vu  és un espectacle de circ personal, teatralitzat, molt visual, suggeridor, arriscat, diferent i ple de vida, en el qual la companyia ha treballat a foc lent durant tres anys.

El magisteri de Charles Chaplin, Charlie Rivel o Marcel Marceau venen a la ment contemplant l’actuació de Manolo Alcántara, un virtuós acròbata, un esperit de la tendresa, un poeta humorista…

Tot comença quan Alcántara s’alça d’un llit. No sabem què significa: no sabem si és un somni o si és el seu despertar. Aqueix és el joc. Els espectadors haurem de discernir entre realitat i ficció. Perquè Déjà vu  és un món d’il·lusions, ple de música, amb una escenografia de proporcions inversemblants, amb miniatures i gigantismes on tot és més gran o més xicotet del que hauria de ser, amb moments divertits i una gran destresa física. Un espectacle sense text, amb música en directe on cal destacar la presència de Laia Rius, amb la seu potent i bellíssima veu i la seua riquesa de registres…

La Companyia

La trajectòria de Manolo Alcántara sens dubte li ha servit per a consolidar-se com un dels artistes més interessants i genuïns de l’actual panorama escènic. Al llarg dels seus 25 anys de professió, ha col·laborat amb Comediants i Mont&Cia; va cofundar Circ Imperfecte i va girar durant més de cinc anys amb l’espectacle Genuïns Imperfectes. En 2006 crea la seua pròpia companyia Sol Manolo. En el 2010 crea l’espectacle Plecs, una coproducció del CAER (Trapezi) i del Teatre Nacional de Catalunya. L’any  2014 estrena RUDE, creat i dirigit juntament amb Xavi Erra. Déjà vu  és la seua última creació.

Manuel ens diu: “Sóc autodidacta, em considere més artesà que artista. Cree els espectacles totalment des de la intuïció, el joc i la curiositat (el que em porta a pensar, a vegades, que no sé res sobre el circ). Accepte el risc del circ i el transforme per a compartir-lo amb el públic”.

En la seua trajectòria artística ha obtingut diferents premis com el Premi al “Millor espectacle de carrer” de la Fira de Teatre de Tàrrega  “Aplaudiment Sebastià Gasch” (2001, 2006 i 2010), “Premi Zirkolika al millor espectacle de circ” (2010) i “Premi al Millor espectacle” del Festival Internacional Outono de Teatre – FIOT” (2011). Amb RUDE ha obtingut: “Premi al Millor Espectacle de carrer del Festival Umore Azoka, de Leioa” (2014), “Premi Zirkòlika al Millor espectacle de circ de sala” (2015), i el “Premi FETEN (Fira Europea de les Arts Escèniques per a Xiquets i Xiquetes de Gijón) al millor espectacle de “Nits Feten 2015”. Amb Déjà vu  acaba de REBRE  el Premi FETEN  a l’adaptació de tècniques circenses a la nova dramatúrgia.

Fitxa Artística

Idea, creació i adreça: Manolo Alcántara

Composició musical i arranjaments: Laia Rius

Intèrprets: Andreu Sans, Laia Rius i Manolo Alcántara
Suport als intèrprets: Joan Trilla
Disseny escenogràfic: Manolo Alcántara
Producció musical: Pep Pascual, Laia Rius
Interpretació musical pregrabada: Josep Traver, Ivan Tomasevic, Pep Pascual, Maria Bou, Laia Rius i Xavi Túrnez
Enginyeria de so: Pep Pascual
Vestuari: Rosa Solé
Il·luminació i so: Ivan Tomasevic
Disseny i construcció del titella: Toni Zafra
Attrezzo i acabats pictòrics: Xavi Erra
Gestió i producció: Clàudia Sáez

A partir de 7 anys

dejavu1-600x600
dejavu2-600x600
dejavu3-600x600
dejavu4-600x600
dejavu5-600x600
dejavu6-600x600