MANUEL LIÑÁN presenta VIVA!

Dissabte, 21 d’agost

 22:00

Dansa

90′

L’Espectacle

“De xicotet em tancava a la meua habitació i em vestia amb la falda verda de la meua mare. M’adornava els cabells amb flors, em maquillava, i ballava d’amagat. Aqueix ball era impensable fora d’aqueixes quatre parets”.

D’aquesta memòria íntima de la infància naix Viva!, en unes circumstàncies on regles socials i artístiques imposen, d’alguna manera, que l’artista haja de manifestar-se segons el seu gènere. Després que la il·lusió, el desig i la necessitat s’hagen vist aïllats, romanent en silenci durant anys, Viva! veu la llum, rememorant aquells instants. Deixant oberta aqueixa porta que separa el privat del públic.

Un crit a la llibertat de la transformació, que no sempre implica una manera d’emmascarar-se sinó més aviat una manera de despullar-se.

Liñán proposa la pluralitat del ball, les diferents formes i la singularitat de cadascuna d’elles. Juntament amb sis bailaors-ballarins exploraran i bussejaran en el ball i en aquest univers fascinant del transvestisme. Ací el que compten són les emocions.

Com ja ha dit la crítica, aquest espectacle es quedarà gravat en la memòria del públic per sempre.

La Companyia

PREMI NACIONAL DE DANSA 2017

Manuel Liñán no és només ballador sinó també coreògraf i director. És convidat en nombroses ocasions per a coreografiar espectacles per a companyies com el Ballet Nacional d’Espanya, Rafaela Carrasco, Teresa Nieto i el Nou Ballet Espanyol. En 2008 comença la seua marxa en solitari amb Tauro. Més tard, continua amb Mundo i aparte i Sinergia, espectacles amb els quals va tindre l’oportunitat de recórrer nombrosos festivals de prestigi com el Festival de Jerez, que li va valdre el premi ballarí revelació 2012. Un any més tard, li és concedit el Premi Max de les Arts Escèniques com a millor intèrpret de dansa masculí i el Premi de la Crítica Flamenco Hoy com a millor ballador de flamenc. En 2014 estrena Nómada, amb el qual gira pels millors festivals del món. En 2016 presenta el seu últim treball Reversible, amb què guanya el Premi de la Critica del Festival de Jerez. Aquest espectacle contínua en gira nacional i internacional. En 2017 rep el Premi Nacional de Dansa.

Fitxa Artística

Direcció, coreografies i ball: Manuel Liñán
Assessor d’escena: Alberto Velasco
Ballarins i coreografia: Manuel Liñán, Manuel Betanzos, Jonatan Miró, Hugo López, Miguel Heredia, Víctor Martin i Daniel Ramos
Direcció musical: Francisco Vinuesa
Música: Francisco Vinuesa, Victor Guadiana i Kike Terrón
Assessorament musical: David Carpio i Antonio Campos
Guitarra: Francisco Vinuesa
Cant: David Carpio i Antonio Campos
Violí: Victor Guadiana
Percussió: Kike Terrón
Disseny d’il·luminació: Gloria Montesinos A.a.i
Tècnic d’il·luminació: Álvaro Estrada A.a.i
Disseny de vestuari: Yaiza Pinillos
Realització de vestuari: Gabi Besa, José Galván (bates de cua)
Sabates: Arte Fyl
Disseny de so: Kike Cabaña
Regidoria i maquinària: José Gallego
Caracterització i perruqueria: Mauro Gastón

viva-1-600x600
viva-2-600x600
viva-3-600x600
viva-4-600x600
viva-5-600x600
viva-6-600x600