L’Espectacle

“De xicotet em tancava a la meua habitació i em vestia amb la falda verda de la meua mare. M’adornava els cabells amb flors, em maquillava, i ballava d’amagat. Aqueix ball era impensable fora d’aqueixes quatre parets”.

D’aquesta memòria íntima de la infància naix Viva!, en unes circumstàncies on regles socials i artístiques imposen, d’alguna manera, que l’artista haja de manifestar-se segons el seu gènere. Després que la il·lusió, el desig i la necessitat s’hagen vist aïllats, romanent en silenci durant anys, Viva! veu la llum, rememorant aquells instants. Deixant oberta aqueixa porta que separa el privat del públic.

Un crit a la llibertat de la transformació, que no sempre implica una manera d’emmascarar-se sinó més aviat una manera de despullar-se.

Liñán proposa la pluralitat del ball, les diferents formes i la singularitat de cadascuna d’elles. Juntament amb sis bailaors-ballarins exploraran i bussejaran en el ball i en aquest univers fascinant del transvestisme. Ací el que compten són les emocions.

Com ja ha dit la crítica, aquest espectacle es quedarà gravat en la memòria del públic per sempre.